Dagsstruktur


Følgende er et eksempel på hvorledes den almindelige dagsstruktur er opdelt hos Fonden Cortex. En dagsstruktur kan variere fra person til person, ud fra hvad der vurderes godt for den enkelte samt i henhold til den personlige udvikling. Weekenderne går man en anelse senere til ro.

Kl. 07.00 Personalet siger godmorgen.
Kl. 07.30 Fælles morgenmad.
Kl. 08.00 Skole, eller skolepraktik.
Kl. 15.00 Fri fra skole, eller kl. 16.00 fri fra skolepraktik.
Kl. 15.00 ADL træning, indlagt kognitive samtale. Der arbejdes på personlig udvikling eksempelvis: forpligtigelser på eget værelse, deltagelse i madlavning m.v.
Kl. 18.00 Fælles aftensmad.
Kl. 18.30 ADL træning. Der arbejdes på personlig udvikling eksempelvis: sport, cafetur, tur i naturen m.v.
Kl. 20.30 Eventuel fælles aftenhygge for de, som er tilstede.
Kl. 22.15 Klar til natten, afleverer mobil – internet slukkes.
Kl. 22.30 Ro på værelset.


Hos Fonden Cortex er der også sociale regler der gælder alle vore beboere. Nogle af disse er kort skitseret her:
Rygning, foregår ikke indenfor – vi har et rygelokale udenfor. Rygning skal endvidere ikke foregå om natten. Dette for at holde en god hygiejne i opholdshuset samt for at tage hensyn til ikke rygere.

Mobil telefon samt pc/internet. Alt dette skal være slukket ved sengetid. Er dette problematisk placeres effekterne på pædagog værelset i forbindelse ved sengetid. Dette skyldtes at natten er skabt til først og fremmest at få sin gode nattesøvn i.

Madvarer i køleskabet. Udenfor måltiderne, tager man ikke mad uden at have spurgt pædagog først. Dette for at pædagogerne kan sikre at vi hele tiden har det mad tilstede som der skal bruges. Der vil altid stå frisk frugt fremme.

Ved indflytning vil pædagogerne naturligvis fortælle dig hvordan huset fungerer med sociale spilleregler m.v.